Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@13:44:54 GMT

ندای «اين الرَّجبيون» در گیلان طنین انداز شد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۸۳۱۵

ندای «اين الرَّجبيون» در گیلان طنین انداز شد

نخستین شب جمعه ماه رجب در حالی فرا می‌رسد که به شب « آرزوها» معروف شده است. در روایات آمده در چنینی شبی که موسوم به «لیله الرغائب» است، ملائک بر زمین نزول می‌کنند و پیغام‌بر نیت‌های پاک بندگان خداوند هستند.

خبرگزاری شبستان- رشت، در تقویم اسلامی برخی از روزها و ماه‌های سال فضیلت‌های خاصی دارند که در آن خداوند به برکت این ایام، درب‌های رحمت خود را به روی بندگان خود می‌گشاید تا هر کسی به سهم خود از فیوضات این رحمت‌ها بهره‌مند شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ماه رجب یکی از این ماه‌هاست که در میان ماههای سال به تنهایی از حرمت و قداست ‏برخوردار است و در آن قتل و کشتار حرام است. ماهی که در آن ندای «أین رجبیون» طنین‌انداز می‌شود تا مشتاقان درگاه الهی با خودسازی و صیقل دادن روح، خود را برای ماه پربرکت یعنی رمضان آماده کنند. 

 

در فضیلت این ماه جهت نزول برکات الهی همین بس که لیلةالرغائب، ایام البیض و اعتکاف در آن قرار دارد و علاوه بر این‌ها مناسبت‌های بزرگی چون بعثت پیامبر(ص) و ولادت حضرت علی(ع) به عنوان امیر‌المؤمنین و پیشوای شیعیان، که تاریخ بشری را از ابتدا تا انتها دگرگون کرد نیز در این ماه مبارک قرار دارد.

 

درباره فضیلت‌های این ماه احادیث و روایت‌های فراوانی از ائمه معصومین ذکر شده است که می‌توان به حدیث پیامبر(ص) اشاره کرد که فرمود:«ای مردم بدانید که ماه رجب ماه «اصم» خداوند است و همانا ماهی است بس عظیم و بزرگ و علت نام‌گذاری این ماه به «اصم» این است که هیچ ماهی از ماه‌های سال از نظر فضیلت و حرمت نزد خدای تبارک و تعالی، به آن نمی‌رسد».

 

نخستین شب جمعه ماه رجب در حالی فرا می‌رسد که به شب « آرزوها» معروف شده است. در روایات آمده در چنینی شبی که موسوم به «لیله الرغائب» است ملائک بر زمین نزول می‌کنند و پیغام‌بر نیت‌های پاک بندگان خداوند هستند. بنابراین ضمن تاکید بر اعمالی که مربوط به چنین شبی است، فرصت طلب خواسته‌های به حق و آرزوهای دست یافتنی را نمی‌توان از دست داد.

 

پیامبر (ص) در این باره فرمودند:«از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» می‌نامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که یک سوم از شب گذشت، هیچ فرشته‌‏ای در آسمانها و زمین نمی‌ماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع می‌شوند. آنگاه خداوند نورش را بر آنان ظاهر می‌‏کند و به آنان می‌فرماید: «ای فرشتگانم هر چه می‌خواهید از من درخواست کنید. فرشتگان می‌گویند حاجت ما این است که روزه‏ داران رجب را بیامرزی. خداوند می‌فرماید: این کار را انجام دادم؛

لَا تَغْفُلُوا عَنْ لَیْلَةِ أَوَّلِ جُمُعَةٍ مِنْهُ -أی من شهر رجب- فَإِنَّهَا لَیْلَةٌ تُسَمِّیهَا الْمَلَائِکَةُ لَیْلَةَ الرَّغَائِبِ، وَذَلِکَ أَنَّهُ إِذَا مَضَی ثُلُثُ اللَّیْلِ لَا یَبْقَی مَلَکٌ فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ إِلَّا وَیَجْتَمِعُونَ فِی الْکَعْبَةِ وَحَوَالَیْهَا، وَیَطَّلِعُ اللَّهُ عَلَیْهِمْ فَیَقُولُ لَهُمْ: یَا مَلَائِکَتِی سَلُونِی مَا شِئْتُمْ؟ فَیَقُولُونَ: یَا رَبَّنَا حَاجَتُنَا إِلَیْکَ أَنْ تَغْفِرَ لِصُوَّامِ رَجَبٍ. فَیَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ: قَدْ فَعَلْتُ ذَلِکَ.»

 

 

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: فضیلت ماه رجب شب آرزوها لیله الرغائب ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۸۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، لیلا مقیمی، دبیر علمی و اجرایی این سمپوزیوم گفت: در این سمپوزیوم سعی شده است تا دو دیدگاه فرآیند طراحی از ابتدا و فرآیند باز طراحی یا مقاوم سازی به صورت برعکس بررسی شود و تلفیق این دو به بحث و مناظره گذاشته شد.

وی افزود: از آنجایی که موضوع تکنولوژی است، موضوعاتی مربوط به معماری، یادگیری در ماشین و بازطراحی سازه های تاریخی مورد بررسی قرار گرفت.

دبیر علمی و اجرایی این سمپوزیوم کشور گفت: کشور ایران در یک منطقه خاص و دارای پیشینه تاریخی ارزشمند است؛ از این رو نگاه به طراحی های به روز، مدرن  و چشم انداز آن و نگاه به گذشته و بازطراحی ساختمان تاریخی در این سمپوزیوم مورد نقد قرار گرفت.

این سمپوزیوم دارای شش سخنران بود که با عناوین «چشم انداز آینده معماری کشورهای جهان اسلام» توسط محمدجواد مهدوی نژاد، «استفاده از فناوری‌های نوین چوب در مرمت» توسط صابر اسدی، «سیستم‌های پشتیبان تصمیم گیری احیایی-تطبیقی ابزار انتقال دانش درطراحی مناظر تاریخی» توسط پریچهر گودرزی،«تکنولوژی درAEC» توسط امیر حسین ستاری، «تکنولوژی و نماهای پیشرفته» توسط علی گوهریان، «طراحی و نوآوری-از تغییر در واقعیت» توسط کاوه یزدی فرد، «دانش یادگیری ماشین در طراحی معماری» توسط فرهبدحیدری ارائه شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • طنین شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» در دانشگاه لرستان
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • طنین موسیقی لرستان در تالار وحدت
  • ندای آزادی
  • طنین زنگ سلامت در مدارس دورود